Viktigt och effektivt med simträning

Simträning är en mycket effektiv träningsform som ofta inte känns lika jobbig som många andra typer av träning, just eftersom du befinner dig i vattnet. Genom att simma tränar du enkelt hela kroppen på ett skonsamt vis, ett sätt som passar både för vuxna och barn för att hålla sig friska och i form. Dessutom kan det vara livsviktigt att kunna simma. 

Alla bör simma mer och oftare! Detta för att själva kunskapen är viktig att ha, samtidigt som det är en av de bästa träningsformerna som finns! Och simma kan man göra på många platser; i badhuset, hemma i din pool från Pahlén kanske, på spaavdelningar, i havet och i sjöar.

Perfekt som konditionsträning

Oavsett om du är ute efter att gå ner i vikt, få bättre kondition eller bara vill röra på dig mer för att bli mer hälsosam så är simträning en perfekt träningsform. Många tror att löpning är den ultimata konditionsträningen, men så är inte fallet. I alla fall inte om man ska tro en artikel från Expressen. Som träning funkar simning för de flesta eftersom det bland annat är snällt mot kroppen och det är svårare än att skada sig under ett simpass än under en löprunda. Faktum är att simning är både styrka- och konditionsträning, bidar med lugn till den som simmar, ger friskare lungor och ger en härlig naturupplevelse – om du simmar utomhus. Dessutom känns det inte jobbigt på samma sätt att träna i vattnet som på land, då man svalkas av vattnet. Simträning är effektivt sätt för att komma i form. I regel finns det fyra klassiska simsätt:

  • Bröstsim
  • Ryggsim
  • Fjärilsim
  • Krål

Drunkning ökar bland både vuxna och barn

Det är bra för både vuxna och barn att simträna, inte minst för att upprätthålla och träna sina simkunskaper, något som faktiskt är livsviktigt. Simträning är en av de bästa träningsformerna då de höjer vattenvanan. Tyvärr är det så att många vuxna faktiskt överskattar sin simförmåga, vilket leder till olyckor och i värsta fall drunkning, skriver HD. Och simkunskaperna är bristfällig hos barn också, allt färre barn kan simma och olyckorna med drunkning ökar enligt en artikel i SVD. Mer simträning bland både barn och vuxna skulle leda till färre olyckor.