Välj rätt e-juice för avvänjning

I tidigare inlägg har viktnedgång i samband med att sluta röka tagits upp. Den sista fimpade ciggen innebär en förändring i din livsstil som din hälsa kommer belöna dig för. Men om du har gått över till e-cigg kan det vara svårt att sålla bland alla e-juicer. E-ciggen ska vara ett alternativ för den som vill skrota den vanliga cigaretten, men hur väljer du rätt smak?

Det finns bra anledningar till att välja e-cigaretter framför vanliga. För den som inte är redo att göra tvärstopp i rökningen är det ett betydligt mindre hälsofarligt alternativ. Men många fastnar när de ska börja med e-ciggen. Företagen erbjuder hela spektrum av smaker och varianter, men för den som vill sluta röka vanliga cigaretter behövs det tydliga direktiv. På https://www.premiumvape.se/e-juice går det att läsa mer om vad e-juice är och hur du ska tänka när du väljer smak. Där står det också om nikotinstyrkor som du också själv kan reglera och på så sätt enkelt trappa ner.

Mest lik den smak du är van vid

Det blir helt klart lättare att välja bort den där vanliga cigaretten om e-ciggen smakar tobak. Påminns du om hur din gamla vana brukade smaka är risken mindre att du kommer sakna den där cigaretten. Fördelen med e-ciggen blir att du slipper stanken av askkopp, men behåller den goda smaken.

I TGdaily.com skriver man om hur tobakssmaken på e-ciggen också kan vara en bättre garant för att undvika onaturliga ingredienser i din e-juice. En del forskning pekar på att för mycket smakämnen i e-ciggen kan vara cancerframkallande skriver aftonbladet.se, men om du läser på och reglerar din styrka kan du själv kontrollera hur mycket smaksättning det är i din e-cigg. I så fall har du kommit långt i hur mycket mindre hälsofarligt det är med elektoniska cigaretter.

Självklart är det alltid bäst att inte röka alls. Men att trappa ner och byta till något hälsosammare alternativ är bättre än att fortsätta med vanliga cigaretter.