Utbilda dig till PT

Valde du rätt? Du som alltid brunnit för kost och träning sitter nu på ett stillasittande kontor och får knappt tid och ork över till det som faktiskt är det du är bäst på. Då borde du överväga att ändra bana – varför inte utbilda dig till PT? Det finns till och med intensivkurser på distans, så det spelar ingen roll var du bor! Våga tänka om, ta chansen och utbilda dig till något meningsfullt och roligt.

Efterfrågan på personliga tränare är stor. Det finns både stationära, som jobbar på gym till exempel, och de som väljer att frilansa för eget företag. Oavsett hur du skulle välja att använda din utbildning är det ett smart val för dig som brinner för träning, kost och som vill föra vidare din kunskap till andra. Utbilda dig i fysiologi, näringslära och grundrörelser med IntensivePT, de erbjuder kontinuerliga kursstarter och har professionella lärare.

Meningsfullt och roligt

Att träning är något för alla är ett faktum. Som PT kan man använda sin utbildning till både lokala föreningar som behöver proffs till sin verksamhet eller till att arbeta med målinriktade människor som vill ha sin egen PT på heltid. I Jönköping målas framgångssagan upp med personliga tränaren som hjälpte den lokala klubben att kamma hem titeln som en av Sveriges bästa taekwandoklubbar.

Löneprognoserna ser också rätt bra ut för personliga tränare idag, i alla fall om trenden följer Södermanland. Där tjänar en PT runt 36 000 kronor i månaden. Medelåldern ligger högre där än på andra ställen, där medelåldern är lägre, vilket kan förklara löneskillnaderna. Mer om den statistiken kan du läsa här.

Att arbeta med något som känns meningsfullt och roligt är viktigt för att vi ska få ihop vår vardag. Om du är en aktiv människa som älskar din hälsa och kost så är alternativet givet. Sedan finns det förstås en aspekt som kanske allt för ofta hamnar i glömskan. Vi känner ju till kärlekssagan mellan Kronprinsessan Viktorias och Prins Daniels möte, där Daniel ju arbetade som Viktorias PT. Så nog är PT både meningsfullt och roligt!