Ta trappan för effektiv vardagsmotion

Bor du på tredje våningen, och våndas inför varje gång du ska behöva släpa dig upp för den? Det är du nog inte ensam om. Många skulle nog hellre ta hissen. Även om detta är fullt förståeligt, så finns god anledning att överväga det lite jobbigare alternativet.

Det kanske låter radikalt, men det är otroligt vilka underverk en trappa kan göra. Nedan nämns några av de fördelar som ett så enkelt och tillsynes obetydligt beslut kan göra för dig i det långa loppet.

Trappan förbättrar din hälsa

För det första, då bestigningen av en lång trappa kan kännas rejält i musklerna, och till och med bjuda på lite mjölksyra, så kommer dina muskler att stärkas. Trappan kommer att kännas lättare och lättare. Kanske inte imorgon, dagen därpå, eller ens nästa vecka. Men ge det en månad eller två så kommer du definitivt att känna skillnaden. Starkare muskler förebygger dessutom skador, vilket gör att du slipper eventuella besök hos sjukgymnast, eller ännu värre en Operation, vilket skulle kunna stå i vägen för mycket.

Utöver dina stärkta muskler kommer du även att förbättra ditt flås. Att vara uthållig är alltid fördelaktigt, och kan göra att aktiviteter som annars har känts för jobbiga för att vara roliga, helt plötsligt bli superkul!

Trappan förbättrar ditt välmående

Sist men inte minst kommer denna enkla vardagsmotion göra dig mer mentalt vältränad. Och med mentalt vältränad menas att du blir mer disciplinerad, mindre stressad, får förbättrat välmående och fokus bland annat. Fördelar som bara är för bra för att missa helt enkelt.

Att implementera detta på kort sikt kan vara enkelt. Men att hålla ut på längre sikt kan vara en större utmaning. Ett enkelt knep som kan vidtas är att frekvent inpränta fördelarna i medvetandet, för att övertyga hjärnan om dessa enorma fördelar. Hjärnan är duktig på att glömma bort sådana saker, vilket gör att påminnelser är nödvändiga. När hjärnan är övertygad, gör den resten av jobbet.