Ta reda på hur kroppen mår egentligen

Ibland kan man känna sig låg och hängig i kroppen utan att riktigt veta varför. Att få en läkartid för att få göra olika tester för att ta reda på anledningen kan vara svårt. Men det finns en hel del möjliga tester du själv kan göra och ta del av, dessa delar vi med oss av här. 

 

Upplever du att du har tunna eller spruckna naglar och torrt, livlöst hår? Det kan vara tecken på att du lider av mineral eller vitaminbrist. Du kan också lida av det om du upplever en onormal trötthet i kroppen, förstoppning eller högt blodtryck. För att ta reda på hur kroppen mår och vad du eventuellt har en brist på i kroppen kan man bland annat beställa hem en hårmineralanalys online. På så sätt kan du testa ditt hår på ett smidigt sätt utan att behöva ta dig till en läkare eller dylikt. Perfekt sätt att spara tid på och samtidigt få reda på hur kroppen mår egentligen. 

 

“- Hårmineralanalys är en mycket vanlig metod att mäta mineralerna i kroppen, säger Nils Regnström, distriktsläkare.” Läs mer här

 

Vegansk kost kan leda till brist

tillskott av mineraler och vitaminer på en tallrik

Genom en hårmineralanalys kan du få reda på exakt vilka mineraler och vitaminer du saknar i kroppen. Genom analysen får du svar på vilka hälsoproblem som orsakats av bristen. Det är extra vanligt bland veganer att lida av vitamin och/eller mineralbrist då det kan vara svårt att på egen hand få i sig allt man behöver när man utesluter mycket i sin kost. Veganer kan framförallt behöva få i sig tillskott av B12 och vitamin D då detta inte finns i samma utsträckning i växtriket. Det är viktigt att du gör en analys eller ett test innan du börjar äta tillskott. Om du inte är i behov av vitamin och mineral-tillskotten eller att du äter fel tillskott kan detta leda till ökad obalans i kroppen vilket i sin tur bidrar till andra hälsoproblem som på lång sikt är riktigt dåligt för kroppen.