Så bör ett bra gym inredas

Många hem och fastigheter har tråkiga rum som kan förvandlas till riktiga gym. Med fyra tips kan du enkelt inreda ett gym. Med rätt maskiner och utrustning, tillräckligt med yta, noggrann städning och bra belysning kan du förvandla vilket rum som helst till ett proffsigt gym.

Har din bostadsrättsförening lokaler som inte används till något vettigt? Då bör ni överväga att inreda ett gym där. Med bra maskiner och gymutrustning kan ni enkelt förvandla ett tråkigt rum till ett riktigt gym som föreningens medlemmar kan utnyttja. Här hittar du de bästa tipsen när du inreder ett gym.

Rätt maskiner & utrustning

Maskinerna och utrusningen är A och O för att gymmet ska bli funktionellt och användbart. På en begränsad yta är det viktigt att välja bra maskiner och gymutrustning som går att använda för att träna stora muskelgrupper. En bänkpress, kettlebells och yogamattor är utmärkt utrustning till ett litet gym. Ju större yta, desto fler maskiner kan gymmet ha. Ett löpband eller en motionscykel är också bra att ha i gymmet om det finns tillräckligt med plats.

Tillräckligt med yta

Se till att lokalen har tillräckligt med yta för att ni ska kunna inreda ett funktionellt gym. Tumregeln är att alltid ha flera rena ytor i gymmet. Detta är viktigt för säkerheten, men även för att det ska vara möjligt att utöva övningar på yogamattor och med fria vikter. Less is more när det kommer till inredning i gymmet och därför är det viktigt att välja maskiner och utrustning med omsorg.

Städa noggrant innan

Innan gymmet inreds med maskiner bör det städas rent ordentligt. Ta ut alla möbler och saker som inte har med träning att göra. Detta är viktigt för att gymmet ska bli trivsamt, men det är även ur säkerhetssynpunkt. Rensa bort allt onödigt och låt gymmet vara en ren plats utan några onödiga föremål.

Bra belysning

Belysningen är viktig för att gymmet ska vara säkert och trivsamt. Se till att allmänbelysningen i taket är tillräckligt stark och täcker hela gymmet. Om det behövs kan mindre lampor komplettera taklampan för att ge extra belysning.