Massera dig till Stockholm Marathon 2018

Kan man massera sig fram till Stockholm Marathon? För den som trodde att träning räckte tog fel – med idrottsmassage hämmar du inlammationer och arbetar med att förändra rörelsemönstret för att undvika så kallade smärtcirklar som kan uppstå vid för likriktad träning. Det kommer göra träningen lättare och mindre riskabel. Kanske vågar du dig ut på Stockholms hetaste tävling i sommar?

Var finns idrottsmassage i Stockholm? På Massage Stockholm har de specialiserat sig på bland annat denna typ av massageform. Det som skiljer idrottsmassage från vanlig massage är att den är tänkt att stimulera de muskler du använder när du tränar. Den är mer kraftfull och är resultatinriktad, till exempel arbetar man för att undvika inflammationer.

Ont i benet inget hinder

Vi är många som drömmer om att orka springa Stockholm Marathon. Läser man om Knut, 90, som laddar inför loppet blir man förstås lite ängslig. Vad kan hemligheten vara till att en nittioåring har fokus mot loppet och inte jag? Kanske är det för att vissa gör rätt, och andra inte. Vissa är kanske bättre på att motivera sig än andra. Många är rädda att det kommer göra ont i knäet och andra är rädda för att hamna sist. Sådant verkar inte hindra Knut, som drömmer om att springa halvmaran i New York efter Stockholm Marathon.

Anita är nästan 15 år yngre, men tillhör även hon den äldre skara som älskar att delta och vars ambition handlar mycket om hälsoaspekten och att hålla sig frisk och kry. Hon förbereder sig med gröt och regelbunden träning. Kanske bokar hon även tid hos en idrottsmassör inför loppet?

Ett ytterliggare sätt att förbereda sig inför loppet är genom att planera sitt kostintag minst några veckor i förväg. Se till att ha ett bra träningsschema, stimulera de muskler som riskerar inflammation med idrottsmassage och se bara till att ha väldigt roligt på vägen dit – det verkar vara hemligheten till att lyckas!