Må bra med kosttillskott

Det finns en rad olika knep man kan ta till för att må bra, ett som vanligen saluförs är att äta kosttillskott av olika slag, men bra att känna till är att man inte ska äta vilket som helst och tro att det ska fungera – det gäller nämligen att välja tillskott med rätt ingredienser för dig och dina behov.

Det här med kosttillskott är en ofta debatterad fråga och många undrar vilka man ska ta och inte ta. Svaret på den frågan är faktiskt ganska enkelt. Du ska välja ett kosttillskott som har ett innehåll som passar för dig och har ämnen som du behöver. Är det exempelvis något för att stärka muskler och leder du behöver ska du titta efter tillskott med ämnen såsom Selen och Omega 3 samt olika vitaminer. Det är något som bland annat kosttillskottet Vitapro innehåller. Men företaget bakom det tillskottet, som heter Vitaelab, har också en hel del andra kosttillskott att erbjuda än enbart det vi är vana att se i tv-reklamen. Så är det inte just leder, muskler och generellt välmående du är ute efter finns fler saker där att titta på.

Det här ska kosttillskott innehålla

För att ett kosttillskott ska vara värt att äta finns en hel ingredienser att titta efter. Många har dock krångliga namn som också låter som riktigt bra ingredienser, men som faktiskt är helt verkningslösa. En duo som till exempel nyligen fått uppmärksammad kritik för sitt kosttillskott som man valt att lansera till kvinnor är Hannah Widell och Amanda Schulman. Deras tillskott ”HERS” sägs hjälpa kvinnor med ”allmän balans, ett stärkt immunförsvar och naturlig skönhet.” men innehåller egentligen inget av värde. I alla fall inte enligt matbloggaren Matgeek, eller Johan Hedberg som han heter, som enligt tidningen Café toksågar tillskottet vid fotknölarna. Inte så konstigt kanske med tanke på att tillskottet bland annat innehåller Resveratrol, som visserligen låter bra men som inte är speciellt verksamt. Resveratrol är nämligen ett ämne i skalet från röda vindruvor och som bland annat finns både i lingon och vin. För att det ska ha nån verkan måste man äta massor, mer än vad dessa tabletter innehåller. Men det är inte den enda ingrediensen som tillskottet har, klicka här för att se hela totalsågningen på Youtube.