Därför är träning och motion jätteviktigt

Det är superviktigt att röra på sig regelbundet. Bli personlig tränare och få fler att träna och motionera på ett sätt som får de att må bättre inifrån och ut!

Vill du också jobba med hälsa och träning på ett helhetsmässigt sätt? Då är du inte ensam. Hälsoboomen är ett faktum sedan länge och många vill jobba i dess förtecken. Med en pt utbildning på distans kan du snabbt och enkelt bli certifierad som just personlig tränare.

 

Motion och träning viktigt för hälsan

Att träning och daglig motion är viktigt för ens hälsa är inget nytt, att det även är extremt viktigt för ens psykiska hälsa är något som det forskats på allt mer de senaste åren. I en artikel i SVT går det att läsa om hur allt fler studier pekar på hur fysisk aktivitet kan få personer med psykiska diagnoser att må bättre, vilket gör det extremt viktigt att få ut informationen om detta.

 

Spänn musklerna – och vårda hjärnan. Fysisk aktivitet är lika effektivt mot depression som läkemedel och terapi. Ändå används behandlingsalternativet sällan i praktiken – Karolinska Institutet

Dundermedicin för hjärnan

Ja, till och med överläkare menar att motion och träning är som dundermedicin för hjärnan. Motion kan nu föreskrivas för att behandla en lång rad olika sjukdom, inte sällan psykiska. Men även kärlkramp, diabetes, benskörhet, reumatiska sjukdomar, ryggvärk av olika slag samt just depression. Musklerna och hjärnan har nämligen kopplingar till varandra. Fysisk rörelse med regelbundenhet ökar enligt studier det psykiska välbefinnandet, motivationen, kognitionen samt hjärnans kapacitet. Så fortsätt att träna, eller börja ­– om du inte redan gör det!