Därför är bad bra för hälsan

Det är inte bara härligt att bada det är även bra för din hälsa. Du kan bli på bättre humör och mindre stressad av att bada. Om du har en egen pool kan du bada när du vill och dra nytta av alla positiva hälsoeffekter.

Det finns många fördelar med att bada regelbundet. För att enkelt kunna dra nytta av badets positiva effekter är en egen pool perfekt. Att installera thermopool med Svenska badtunnor är ett väldigt bra alternativ. Det finns många fördelar med en thermopool. Den är bland annat optimal för det svenska klimatet, bra ur en energisynpunkt och har både stadiga och stabila poolstommar. Om du ska investera i en pool hemma är det viktigt att du väljer en bra pool som håller länge.

Bada när du vill med egen pool

När du har en egen pool kan du bada hur mycket du vill. Om du väljer en större pool kan du även simma, vilket är en väldigt skonsam och bra träningsform. Simning ger bra motion och du tränar både musklerna och konditionen. Det finns en rad olika hälsofördelar med att bada. Att bada kan öka blodcirkulationen och göra att dina muskler slappnar av. När du slappnar av sänker du även stressnivåerna i kroppen om du är stressad. Om du badar innan du ska lägga dig och har lyckats slappna av ordentligt kan det vara lättare att somna och få en god natts sömn.

Bada har positiva effekter på humöret

Att bada kan även ha en positiv inverkan på humöret. När du slappnar och blir mer avkopplad kan du fylla på energi som i sin tur leder till att du mår bättre. Det ger dig även ett bättre humör om du mår bra. Att bada är en boost för hela ditt system. Om du vill varva dina bad hemma kallbad kan du dra nytta av ännu fler hälsofördelar. Du kan även motverka stress med kalla bad och bli på bättre humör genom att du blir fylld av endorfiner efter ett kallt bad. Om du ska bada kallt är det en bra idé att börja med ett kort dopp för att sedan öka tiden i vattnet allt eftersom.